plannenmannen.JPG
de plannenmannen
 

Als sociaal ontwerpbureau de plannenmannen staan wij voor producten die een bijdrage leveren aan de samenleving.  In een dynamische wereld vol ontwikkeling willen wij als ontwerpers een  positieve bijdrage leveren én anderen ondersteunen om hetzelfde te doen.

sociaal-technisch ontwerp

Met een team van twee industrieel ontwerpers, David Claassen (links op de foto) en Sem Lootsma (rechts), bouwen we aan de sociale kant van productontwikkeling. Door technische ontwerpkennis en sociale kunde te combineren kunnen we veel betekenen voor onze opdrachtgevers.

Ontwerpen op sociaal vlak is altijd een uitdaging omdat de impact vaak niet direct duidelijk is. We zetten daarom fysieke prototypes in om te ontdekken wat mensen nu écht vinden. Maar natuurlijk ook omdat we houden van dingen maken.​

Tijdens onze tijd aan de Universiteit Twente hebben we de waarde van onderzoek in het ontwerpen ontdekt en een belangrijke plaats gegeven. Dit stelt ons in staat om op een verantwoorde manier te ontwerpen en duurzaam te werken, zowel op sociaal als op ecologisch gebied.

producten met uiteenlopende thema's

Alhoewel we graag het hele proces van idee tot eindproduct doorlopen komt het ook geregeld voor dat we een deel van het traject op ons nemen. De eerste fases lenen zich hier goed voor, waarin we samen met de klant ideeën aanscherpen en beoordelen om zo waardevolle richtingen ontdekken. Dit doen we door bijvoorbeeld  creatieve workshops in te zetten.

 

Het mooie van sociaal productontwerpen is dat we aan een breed scala van thema’s kunnen werken. Zo zijn we de ene dag bezig met het stigma van radioactief afval en de andere dag denken we na over een manier om talentontwikkeling te stimuleren. Voor meer inspiratie kunt u eens een kijkje nemen bij de projecten.

 

In onderstaand figuur is ons aanbod terug te vinden, opgesplitst in vier categorieën.

design voor de samenleving

diensten

het begint met een plan

*Neem gerust contact op om ook andere opties te bespreken.

Studio.JPG
op de studio