top of page
Demokoffer_01.JPG
deuropener detail
projecthome
catch1
backupcatch

Demokoffer

Persoonlijk de deur opendoen, op afstand. Ontwerp van een draagbare demonstratie van het systeem.

De voordeur opendoen lijkt in het algemeen niet zo’n probleem, maar toch is er nog genoeg ruimte voor verbetering. Vooral als er afstand is tussen aanbeller en openmaker, zoals bijvoorbeeld bij portieken, leidt dat nog vaak tot ongemak. Openr maakt het mogelijk om elkaar in de ogen te kijken, door een systeem wat smartphone en intercom verbindt. Dit betekent dat de deur vanaf virtueel elke plek beantwoord kan worden. Dat is heel makkelijk  bijvoorbeeld met het ontvangen van pakketjes.


Om dit systeem aan de man te brengen en de werking te demonstreren hebben we een demokoffer ontworpen en daar een tiental van geproduceerd.

De uitdaging was om het hele systeem; deuropener, intercom, smartphone en deur zo te configureren dat er een draagbaar geheel overblijft. Bijkomend moet het geheel van stroom voorzien worden, met elkaar communiceren en fraai in de koffer blijven liggen. Qua ontwerp een mooie opdracht, waarin we de conceptfase tot en met de realisatie hebben kunnen doen.

De demokoffers zijn nu in gebruik bij Openr, waar ze het hele land rondgaan van deur tot deur bij verkoopmedewerkers en installateurs.

Demokoffer_02.JPG
de koffer-ervaring

ontwerpen in een koffer

De sterke punten van het systeem komen pas echt naar voren tijdens gebruik, in de analoge wereld. Voor het ontwerp van het demosysteem is de doelstelling daarom om zo dicht mogelijk in de buurt te komen van de realiteit. Dat wil zeggen: echte deuren echte sloten, en zelfs een miniatuur sleutelplaatje. Het slot maakt zelfs geluid bij ontgrendeling, een stukje feedback wat helpt bij het begrijpen van de werking.


Daarnaast ontbreekt het niet aan aandacht voor de eindgebruiker, door het integreren van een powerbank bijvoorbeeld kan de demo heel flexibel worden ingezet. Dat is vooral nuttig bij het bezoek van klanten, waar de omgeving (de aanwezigheid van stekkerdozen bijvoorbeeld) niet altijd bekend is.

Qua systeemontwerp was het een behoorlijke uitdaging om dit in te passen. De verschillende onderdelen zoals stroomvoorziening, communicatie tussen onderdelen, schokbestendigheid en interactie moeten goed op elkaar aansluiten en allemaal in een kleine ruimte passen. Het totale systeem is hieronder te bekijken.

Anker 1

publicaties

koffersysteem

ruimte voor ieder onderdeel

pijlenzwzw.png
toon
toon
bottom of page