top of page
_WEA3417-1-6.jpg
Studiobox in gebruik
projecthome
Anker 2
Anker 3

Studiobox

Een nieuwe impuls voor talentontwikkeling met deze draagbare studio. Samenwerking om jongeren tools voor zelfontplooiing aan te reiken.

De Studiobox is een project in samenwerking met Quardin, een organisatie die zich inzet voor talentontwikkeling onder jongeren. In Rotterdam, en overigens op vele andere plekken, dromen jongeren er van om een stap te zetten in de muziekwereld. Echter zijn professionele faciliteiten zoals een opnamestudio vaak een obstakel. De box is een draagbare opnamestudio, die het mogelijk maakt om binnen eigen omgeving te bouwen aan de toekomst.

Één van de uitdagingen van de box is om de jongeren zonder voorkennis aan de slag te laten gaan. De studio is in een paar minuten op te zetten, doordat het grootste deel van de setup al is aangesloten.  De setup is in hoogte verstelbaar, en heeft slechts een laptop nodig om een opname te starten.

​De Studiobox is momenteel in ontwikkeling, met als doel om vanuit een landelijk platform uitgezet te worden.

Studiobox_02.JPG
ontworpen om mee te nemen

context van de Studiobox

De Studiobox is op zichzelf al een leuk product. Maar de gebruiksomgeving is eigenlijk veel belangrijker. Binnen Quardin is er veel ervaring met het stimuleren van jongeren, die met schrijverskampen, seminars en workshops op verschillende niveaus aan het werk kunnen.
De Studiobox sluit hier bij aan, omdat het mogelijk wordt om ook achter de voordeur mogelijkheden tot zelfontplooiing te bieden. De corona ontwikkelingen laten hier ook het belang van zien.


Om de koffer in thuisgebruik tot zijn recht te laten komen is het belangrijk om flexibel te blijven. Met de het aansluiten van drie onderdelen is de koffer al klaar voor gebruik.

 

studio in een koffer

De grootste product-uitdaging van de Studiobox is die van ruimte. De koffer bestaat grotendeels uit vrij verkrijgbare producten, maar het akoestische paneel is speciaal ontworpen voor gebruik in de koffer. Met akoestisch vilt is het mogelijk om een lichtgewicht hanteerbaar paneel te maken, wat niet alleen weinig ruimte inneemt, maar ook goed werkt in combinatie met een microfoonstandaard.


Binnen de box is het gelukt om twee micro-monitors te plaatsen voor een professioneel neutraal geluid. Overigens doen deze bijna niet onder voor hun grotere broers. Voor het opnemen zijn er daarachter twee koptelefoons beschikbaar, zodat er ook iemand mee kan luisteren.

Bent u geïnteresseerd, of wilt u meer weten? Neem dan contact op.

Anker 1

publicaties

unboxing in 3D

één plek voor al je apparatuur

ondertitel koffer
fotografie: jonathan weah
bottom of page